Vatsan kiristys ja muotoilu, abdominoplastia


Kenelle sopii 

Toistuvien raskauksien jälkeen sekä huomattavan ylipainon sekä erityisesti laihdutuksen jälkeen voi vatsalle syntyä häiritsevää velttoutta, josta halutaan eroon. Mikäli vatsalihakset ovat päässeet heikkenemään, on tyypillisenä lisävaivana selkäkipu. Lihasperäiseen ongelmaan voi  viitata myös navan seudun ja ylävatsan pömpötys, mikä voi johtua paitsi lihasten heikkoudesta, myös pitkien vatsalihasten erkaumasta. Tällöin potilas voi kertoa, että yrityksistä huolimatta hän ei ole saanut vatsalihaksia kuntoon. Myös virtsanpidätyskyvyn häiriöt tulevat keskusteluissa toistuvasti esiin. Oman lukunsa muodostavat tapaukset, joissa roikkuvat vatsanpeitteiden kudokset aiheuttavat hautumista ja ihottumaa alavatsalle.


Suunnittelukäynti vastaanotolla

Vastaanoton yhteydessä tarkistetaan vatsanpeitteiden kudosten laatu ja rasvakudoksen paksuus. Tyypillisesti rasvakudos on vaihtelevan paksuisena kerroksena vatsan lihaskerroksen päällä, mutta joissain tapauksissa suurin osa rasvasta sijaitsee vatsaontelossa. Siellä olevan rasvan vähentäminen edellyttää laihdutusta. Vahva-asteiset raskausarvet ovat seurausta raskauksista tai voimakkaasta lihomisesta. Ihon kollageenin venyminen heikentää kudosten kimmoisuutta ja voi vaikuttaa tulokseen. 


Valmistautuminen leikkaukseen

Hyvä terveys ja ravitsemustila nopeuttavat leikkauksesta toipumisessa. Ruokavalio kannattaa pitää ravintopitoisena ja monipuolisena. Vitamiinilisiä saa käyttää, mutta omega-3 -valmisteet sekä kalaöljykapselit tulee jättää tauolle 4 viikkoa ennen leikkausta, samoin kuin muut verta ohentavat tuotteet ja lääkkeet.  Myös muista lääkkeistä on syytä tehdä selkoa lääkärille. Abdominoplastiassa tupakoinnin aiheuttama paranemisriski erityisesti alavatsalla on niin merkittävä, että tupakoivalla leikkaus voidaan joutua siirtämään. Tupakointi on  tauotettava tai lopetettava  hyvissä ajoin (vähintään 4 viikkoa)ennen toimenpidettä, ja taukoa on syytä jatkaa myös ensimmäisten viikkojen ajan leikkauksen jälkeen. Leikkauspäivänä on oltava vähintään 6 tuntia syömättä ja juomatta ennen leikkausta.


Leikkauksen kulku

Laajemmat abdominoplastiat tehdään nukutuksessa. Pienet alavatsan kiristykset voidaan tehdä myös paikallispuudutuksessa päiväkirurgisena toimenpiteenä. Mikäli kyseessä on  rasvakudoksen liiallinen määrä vatsanpeitteissä, aloitetaan toimenpide yleensä rasvaimulla.  Vatsan etuosa ja kyljet, joskus myös selän puoli käsitellään rasvaimulla. Leikkaushaava sijaitsee alavatsalla. Se on tapauksesta riippuen kohtalaisen pitkä vaakasuora linja, joka on melko helppo piilottaa jopa bikineillä. Isossa abdominoplastiassa napa irrotetaan vatsan ihosta, jolloin kudokset saadaan kiristettyä ylävatsaa myöten. Navalle tehdään kiristyksen jälkeen uusi paikka. Tapauksissa, joissa todetaan pitkien vatsalihasten erkauma, tehdään lihaksiin tukeva kiristys joka vetää ne takaisin yhteen keskiviivassa. Tämä aikaansaa selvän lihastuen paranemisen vatsalla. Lihakset kannattaa usein kiinnittää uudelleen, vaikka varsinaista erkaumaa ei olisikaan. Ylimääräinen kudos poistetaan alavatsalta.


Leikkauksen jälkeen

Leikkauksen jälkeen vietetään muutamia tunteja heräämövalvonnassa. Vatsalle laitetaan kiristävä tukiliivi. Yöpymistä sairaalassa suositellaan. Voinnista riippuen käyttökelpoinen vaihtoehto on yöpyä läheisessä hotellissa, jolloin seuraavana aamuna on tarkastus klinikassa. Pitkämatkalaisen ei ole hyvä lähteä kauas hoitopaikasta liian aikaisin.

Leikkauksen jälkeen vyötärö tuetaan tukiliivillä, jota pidetään yhtäjaksoisesti kuukauden verran, joskus pidempäänkin. Tänä aikana irrotetut kudokset kiinnittyvät uudelleen. Liiallinen aktiviteetti saattaa aiheuttaa häiriöitä kudosten kiinnittymisessä, joten treenaaminen ja muu fyysinen aktiviteetti pitää tauottaa ainakin ensimmäisen kuukauden ajaksi.  Sairaslomaa kirjoitetaan leikkauksen laajuudesta riippuen keskimäärin 2-4 viikkoa. Vartalon suihkuttelu ja pesu kuuluvat ohjelmaan alusta saakka.

Jälkitarkastus

Haavan tarkastus on usein jo noin viikon kuluttua leikkauksesta. Ompeleita ei tarvitse poistaa. Muut käynnit sovitaan leikanneen lääkärin kanssa 1-3-6 kuukauden päähän, mutta kontrolleja järjestetään aina myös tarvittaessa. 


Leikkauksen hinta alkaen:

Lääkärikeskus Aava: 7000€

Kotka Erahaigla 4800€


Tietoa toimenpiteistä ja hinnoista

Yksittaisten toimenpiteiden alta löydät lisätietoja ja alkaen hinnat. Hintaan vaikuttaa se, suoritetaanko leikkaus Helsingissä vai Tallinnassa. Lisäksi hinta riippuu siitä, tehdäänkö samalla muita lisätoimenpiteitä. Paikallispuudutus on nukutusta edullisempi vaihtoehto, mutta soveltuu vain tiettyihin toimenpiteisiin. Tästä syystä tarkkojen hintatietojen antaminen potilasta näkemättä voi olla vaikeaa. Ota yhteyttä ja keskustele asiastasi. Vastaanotolla asiat viimeistään selviävät.

Tarvitsetko lainaa leikkausta varten?

Ota yhteys Resurs bankiin Aavan nettisivujen kautta (Aava.fi).
www.aava.fi/maksutavat
Tiesitkö, että voit saada Resurs bankista laina myös ulkomailla tehtävään leikkaukseen?

Silmäluomet ja kasvot

 • Yläluomileikkaus ↠
 • Yläluomileikkaus on plastiikkakirurgisista leikkauksista yleisin. Leikkaus tehdään paikallispuudutuksessa ja päiväkirurgisesti. Toimenpide kestää alle tunnin, lepohuoneessa ollaan pari tuntia jälkeenpäin. Ompeleet poistetaan viikon kuluttua. Yläluomileikkauksen hinta alkaen 1400€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Alaluomileikkaus ↠
 • Alaluomileikkaukseen ei pidä hakeutua vähäpätöisestä syystä, koska leikkaukseen voi liittyä ei-toivottuja seuraamuksia. Leikkaus voidaan tehdä tarkoituksena poistaa liikaa rasvapullotusta tai roikkuvaa ihoa ja sillä voidaan kiristää luomen tukirakenteita. Se on leikkauksena yläluomileikkausta vaativampi, ja myös paraneminen vie pitempään. Alaluomileikkauksen hinta alkaen 2400€.

  Lue lisää

 • Piilota
 • Lip lift eli buffaloplastia ↠
 • Toimenpiteellä tarkoitetaan liian pitkän ja ylähampaita peittävän ylähuulen lyhentämistä sopivaan mittaan. Ylähuulen piteneminen voi johtua iästä,  täyteaineista tai perinnöllisyydestä. Suunnittelussa on tärkeää arvioida hampaiden näkyvyys (dental show) sekä hymylinja (smile line). Leikkaus tehdään joko paikallispuudutuksessa tai pienessä nukutuksessa, ja kotiin pääsee parin tunnin päästä. Ompeleet poistetaan viikon kuluttua. Lip lift alkaen 2000€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Otsan kohotus ↠
 • Yläluomien löysyys, johon liittyy kulmakarvojen mataluus, voi osaltaan johtua myös otsan ihon löystymisestä. Tällöin pelkkä yläluomileikkaus ei aina riitä. Joskus onkin tarpeen harkita löystyneen otsan ihon kiristystä samassa yhteydessä. Tämä aikaansaa otsalle ja kulmakarvoihin laajemman muutoksen, jota ei voida saavuttaa pelkällä yläluomileikkauksella. Leikkaus tehdään nukutuksessa ns. avoimena leikkauksena, jolloin leikkaushaava jää hiusten sisään tai hiusrajaan. Myös voidaan käyttää tähystystä. Samassa yhteydessä tehdään usein myös yläluomileikkaus. Kotiutus yleensä samana päivänä. Otsan kohotus alkaen 3500€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Kasvojen kohotus ↠
 • Kasvojen kohotus on käsite, joka pitää sisällään useita eri osa-alueita ja toimintatapoja. Useimmiten sillä tarkoitetaan kasvojen kiristystä poskista alaspäin johon tyypillisesti liitetään kaulan helttojen kiristys. Menetelmiä on useita, ja valinta harkitaan vastaanotolla. Leikkaus tehdään nukutuksessa. Leikkaus edellyttää yöpymistä sairaalassa. Kasvojen kohotus alkaen 6500€.

  Lue lisää
 • Piilota

Rintojen korjaukset

 • Rintojen suurennus implantilla ↠
 • Rintojen suurennus on tavallisimpia plastiikkakirurgisia leikkauksia.  Vaikka implantti ja sen riittävän iso koko tuntuvat olevat kaikki kaikessa, tärkeintä on kuitenkin harkita koko ja malli, joka sopii omaan vartaloon ja minäkuvaan. Koon ja mallin arviointi tapahtuu aina vastaanotolla. Merkeistä suosituin lienee nykyisi, mutta myös muita turvallisia merkkejä on useita. Rintojen suurennus implantteineen alkaen 4500€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Rintojen kiristys ja muotoilu ↠
 • Rintojen kiristys ja muodon korjaus joko sellaisenaan, tai yhdessä implanttien asennuksen tai vaihdon kanssa, on suosittu toimenpide. Implantti antaa toivottua lisätukea rintaan, jolloin oma löystynyt rintarauhanen on kätevää räätälöidä implantin päälle. Tuloksena on usein kaunis ja luonnollisen mallinen rinta.  Rintojen kiristys ja muotoilu alkaen 4500€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Implanttien vaihto
  Implanttien vaihto ja rintojen muotoilu ↠
 • Potilaat haluavat usein ”päivittää”rintansa nykyhetken toiveita ja minäkuvaa vastaaviksi. Eri tyyppisetkapseliongelmat ja muotovirheet esim. imetyksen jälkeen ovat tavallinen syyhakeutua korjaukseen. Implantti voidaan joko suurentaa tai pienentää. Pienennyksenyhteydessä voidaan tarvita samalla rintojen kiristystä. Kyseessä onnukutusleikkaus, kotiin pääsee joko samana tai seuraavana päivänä. Implanttienvaihto alkaen 4500€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Rintojen pienennys ↠
 • Rintojen pienennysleikkaus eli on toimenpide, jonka avulla rintojen liian suurta kokoa pienennetään tarkoituksena päästä eroon painavien rintojen aiheuttamista vaivoista, kuten niska-hartiakivuista, ryhtivirheistä ja liikuntarajoituksista. Vaikeus löytää sopivia liivejä tai muuta mieleistä vaatetusta on myös usein leikkaukseen hakeutumisen syynä. Kyseessä on nukutusleikkaus. Yöpymistä klinikassa suositellaan. Rintojen pienennys alkaen 4800€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Implanttien poisto ↠
 • Oireettomia implantteja ei tarvitse poistaa tai vaihtaa merkistä riippumatta. Asia on toinen, mikäli implanteista aiheutuu oireita kuten kipua, implantit ovat kovettuneet, ne ovat aiheuttaneet rintoihin epäsymmetriaa tai rintojen malli on muuttunut epätyydyttäväksi. Myös huoli implanttien mahdollisesti aiheuttamista sairauksista saattaa olla poiston syy. Implanttien poiston yhteydessä tarkistetaan ja poistetaan mahdollinen kapseli. Leikkaus suositellaan tehtäväksi nukutuksessa, jos on aihetta epäillä kapselia. Kotiin pääsee parin tunnin kuluttua tukevan sidoksen kanssa. Ompeleita ei tarvitse poistaa. Implanttien poisto alkaen 3000€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Gynekomastia, miesten rintojen liikakasvu ↠
 • Miesten rintojen liikakasvu on yleinen kiusa eri ikäisillä miehillä. Kaiken ikäisillä se koetaan yleensä häiritsevänä, mutta erityisesti murrosikäisillä pojilla se saattaa olla elämää hankaloittava seikka. Asia voidaan korjata toimenpiteellä, jossa rinnan seutuun tehdään joko pelkkä rasvaimu, tai imu yhdistettynä rauhasen poistoon. Useimmiten käytetään nukutusta. Kotiin pääsee samana päivänä. Gynekomastialeikkaus alkaen 3000€..

  Lue lisää

 • Piilota

Vartalon korjaukset

 • Vatsan kiristys ja muotoilu, abdominoplastia ↠
 • Tarve vatsan kiristykseen ja muotoiluun voi esiintyä eri ikäisillä ja painoisilla henkilöillä. Tyypillisiä altistavia tekijöitä ovat toistuvat raskaudet, huomattava ylipaino ja erityisesti laihdutus ylipainon jälkeen. Ongelma voi olla yksinomaan roikkuvat tai paksut kudokset, mutta lihasperäiset syyt kannattaa selvittää ja hoitaa samalla. Kyseessä on nukutusleikkaus, jonka yhteydessä käytetään usein rasvaimua. Abdominoplastian hinta alkaen 4800€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Olkavarsien kiristys ↠
 • Löysät ja roikkuvat olkavarsien kudokset, kansankielellä ”allit”, ovat varsin tavallinen plastiikkakirurgisen konsultaation aihe. Perinnöllisyys on yksi tärkeä syy allien syntymiseen, mutta lihavuus ja erityisesti huomattava laihduttaminen voi johtaa häiritsevään olkavarsien roikkumiseen. Leikkaus tehdään yleensä nukutuksessa, ja kotiin pääsee samana päivänä. Olkavarsien kiristys alkaen 3000€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Intiimikirurgia ↠
 • Tavallisin intiimikirurginen toimenpide on pienten häpyhuulien liikakasvun, epäsymmetrisyyden tai vaurioitumisen korjaus ja siistiminen. Toimenpiteeseen voidaan tarvittaessa liittää muita toimenpiteitä, kuten klitoriksen hupun pienennys. Leikkaus voidaan tehdä paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa. Ompeleet sulavat itsestään. Intiimikirurgia alkaen 2000€.

  Lue lisää
 • Piilota

Botuliinihoidot

 • Otsa, korrugatorit ja silmänurkat ↠
 • Botuliinihoitoja käytetään esteettisissä tarkoituksissa yleensä kasvojen liiallisen lihasaktiviteetin laukaisemiseen paikallisesti. Tämä johtaa ryppyjen vähentymiseen tai häviämiseen hoidetulla alueella. Tarkoitus ei ole tehdä kasvoista täysin ilmeettömiä, vaan rauhoittaa mimiikkaa ja aikaansaada levollinen piristynyt vaikutelma. Botuliinihoito alkaen 240€.

  Lue lisää
 • Piilota

OTA YHTEYTTÄ

Vastaanotot

Katajanokka

Kruunuvuorenkatu 2 B 52. 3krs.
00100, Helsinki

Katso kartalta

Kamppi

Annankatu 32, 00100 Helsinki

Katso kartalta

kotka, viro

Kotka Erahaigla, Viro

Katso kartalta

Yhteydenottopyynnöt

Ota yhteyttä sähköpostitse jyri.hukki@academic.fi. tai jätä viesti tai soittopyyntö alla tai olevan lomakkeen kautta
Kiitos! Viestisi on vastaanotettu.
OOPS! Jotain meni vikaan.