Kasvojen botuliinihoidot

Kenelle sopii?

Botuliinihoitoa käytetään sekä lääketieteellisissä tarkoituksissa mm. erilaisten spasmien eli lihasjännitysten hoitoon, että esteettisissä tarkoituksissa yleensä ryppyjen vähentämiseen tai kasvojen liiallisen lihasaktiviteetin laukaisemiseen paikallisesti. Kasvojen liiallisesta lihasaktiviteetista ovat hyvänä esimerkkinä pystysuorat ”sibeliusrypyt” kulmakarvojen välissä, jotka voivat olla hyvinkin voimakkaat. Tällöin ne voivat aiheuttaa epätoivotun huolestuneen tai ankaran vaikutelman. Runsas otsan ryppyisyys voi myös olla merkkinä ylikorostuneesta lihasaktiviteetista. Tällöin se voi viitata myös löystyneisiin silmäluomiin ja laskeutuneisiin kulmakarvoihin. Otsan lihaksisto yrittää tiedostamattomasti kompensoida löysyyttä, jolloin otsa nousee rypyille. Tällöin kannattaa keskustella vastaanotolla leikkaushoidon tarpeesta. Myös muunlaiset ylikorostuneet ilmerypyt voivat olla häiritseviä. Toisaalta ilmerypyt ovat osa persoonallisuutta. Tarkoitus ei ole tehdä kasvoista täysin ilmeettömiä, vaan rauhoittaa mimiikkaa, ja aikaansaada levollinen piristynyt vaikutelma.

Botuliinin vaikutus

Botuliini ei ole täyteaine. Sillä ei myöskään ole vaikutusta tuntoon. Sen tarkoitus esteettisessä käytössä on lamata tai heikentää tiettyä lihasta tai lihasryhmää, joka aktiivisuudellaan aiheuttaa ei-toivottua piirrettä kasvoille. Toistuvasti käytettäessä hoidon kohteena oleva lihas heikkenee ja surkastuu, kuten mikä tahansa treenaamaton lihas, jolloin vaikutusaika pitenee. Vaikutus ilmenee vajaassa viikossa ja teho on täysin esillä parin viikon kuluttua. Botuliinin vaikutus on ohimenevä ja kestää 3-6 kk. Hyvin voimakkaan lihasaktiviteetin hoitamiseksi voidaan tarvita useampi hoitokerta.

Botuliinin ei-toivotut vaikutukset

Kuten kaikissa hoidoissa, myös botuliinin pistoshoidon yhteydessä voi esiintyä ei-toivottuja piirteitä. Tavallisin häiriö lienee pieni mustelma pistoskohdalla, joka syntyy neulan puhkaistua hoitokohdalla olleen pienen verisuonen. Pistosaluetta voi joskus olla tarpeen painaa muutama minuutti, jotta näiltä mustelmilta vältyttäisiin.

Erilaiset tuntemukset ja aristus pistoskohdalla ovat varsin tavallisia. Ne häviävät itsestään. Botuliinilla ei ole vaikutusta tuntohermoihin, joten tällaiset tuntemukset liittyvät itse toimenpiteeseen, eli pistämiseen.

Riippuen hoitokohdasta, käytetyn botuliinin määrästä ja käytetystä tekniikasta voidaan joskus havaita ei-toivottua vaikutusta hoitoalueen reunoilla ja joskus ulkopuolella. Tämä johtuu vähäisen botuliinimäärän valumisesta kudosvälejä pitkin jopa parin sentin päähän, jolloin se voi aiheuttaa tämän alueen lihastoiminnassa väliaikaisen muutoksen. Nämä muutokset häviävät itsestään.

Hoito vastaanotolla

Pistoshoidon tekee plastiikkakirurgi. Yleisimmin hoidettavat alueet ovat otsa kokonaisuudessaan, kulmakarvojen väli eli ”sibeliusrypyt” ja silmien ulkosyrjät, ns. harakanvarpaat. Esivalmisteluja ei tarvita. Botuliinia ruiskutetaan minipienellä neulalla kohtiin, joissa lihastoiminta halutaan lamata tai sitä halutaan heikentää. Bruksismin hoitona botuliinin käyttö on tavanomaista. Näissä tapauksissa on syytä aina tarkistuttaa mahdollisen purentahäiriön olemassaolo, joka on usein bruksismin taustalla. Myös liikahikoilun hoitona esim. kainaloissa voidaan saada hyviä tuloksia botuliini-injektioilla. Botuliini-injektioita voidaan käyttää erikseen, tai leikkauksen (esim. silmäluomileikkaus) yhteydessä. Tietyissä tapauksissa tästä on  etua lopputuloksen kannalta.

Hoidon hinta alkaen:

Pieni alue      240€

Keskisuuri 360€

Suuri 440€

Tietoa toimenpiteistä ja hinnoista

Yksittaisten toimenpiteiden alta löydät lisätietoja ja alkaen hinnat. Hintaan vaikuttaa se, suoritetaanko leikkaus Helsingissä vai Tallinnassa. Lisäksi hinta riippuu siitä, tehdäänkö samalla muita lisätoimenpiteitä. Paikallispuudutus on nukutusta edullisempi vaihtoehto, mutta soveltuu vain tiettyihin toimenpiteisiin. Tästä syystä tarkkojen hintatietojen antaminen potilasta näkemättä voi olla vaikeaa. Ota yhteyttä ja keskustele asiastasi. Vastaanotolla asiat viimeistään selviävät.

Tarvitsetko lainaa leikkausta varten?

Ota yhteys Resurs bankiin Aavan nettisivujen kautta (Aava.fi).
www.aava.fi/maksutavat
Tiesitkö, että voit saada Resurs bankista laina myös ulkomailla tehtävään leikkaukseen?

Silmäluomet ja kasvot

 • Yläluomileikkaus ↠
 • Yläluomileikkaus on plastiikkakirurgisista leikkauksista yleisin. Leikkaus tehdään paikallispuudutuksessa ja päiväkirurgisesti. Toimenpide kestää alle tunnin, lepohuoneessa ollaan pari tuntia jälkeenpäin. Ompeleet poistetaan viikon kuluttua. Yläluomileikkauksen hinta alkaen 1400€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Alaluomileikkaus ↠
 • Alaluomileikkaukseen ei pidä hakeutua vähäpätöisestä syystä, koska leikkaukseen voi liittyä ei-toivottuja seuraamuksia. Leikkaus voidaan tehdä tarkoituksena poistaa liikaa rasvapullotusta tai roikkuvaa ihoa ja sillä voidaan kiristää luomen tukirakenteita. Se on leikkauksena yläluomileikkausta vaativampi, ja myös paraneminen vie pitempään. Alaluomileikkauksen hinta alkaen 2400€.

  Lue lisää

 • Piilota
 • Lip lift eli buffaloplastia ↠
 • Toimenpiteellä tarkoitetaan liian pitkän ja ylähampaita peittävän ylähuulen lyhentämistä sopivaan mittaan. Ylähuulen piteneminen voi johtua iästä,  täyteaineista tai perinnöllisyydestä. Suunnittelussa on tärkeää arvioida hampaiden näkyvyys (dental show) sekä hymylinja (smile line). Leikkaus tehdään joko paikallispuudutuksessa tai pienessä nukutuksessa, ja kotiin pääsee parin tunnin päästä. Ompeleet poistetaan viikon kuluttua. Lip lift alkaen 2000€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Otsan kohotus ↠
 • Yläluomien löysyys, johon liittyy kulmakarvojen mataluus, voi osaltaan johtua myös otsan ihon löystymisestä. Tällöin pelkkä yläluomileikkaus ei aina riitä. Joskus onkin tarpeen harkita löystyneen otsan ihon kiristystä samassa yhteydessä. Tämä aikaansaa otsalle ja kulmakarvoihin laajemman muutoksen, jota ei voida saavuttaa pelkällä yläluomileikkauksella. Leikkaus tehdään nukutuksessa ns. avoimena leikkauksena, jolloin leikkaushaava jää hiusten sisään tai hiusrajaan. Myös voidaan käyttää tähystystä. Samassa yhteydessä tehdään usein myös yläluomileikkaus. Kotiutus yleensä samana päivänä. Otsan kohotus alkaen 3500€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Kasvojen kohotus ↠
 • Kasvojen kohotus on käsite, joka pitää sisällään useita eri osa-alueita ja toimintatapoja. Useimmiten sillä tarkoitetaan kasvojen kiristystä poskista alaspäin johon tyypillisesti liitetään kaulan helttojen kiristys. Menetelmiä on useita, ja valinta harkitaan vastaanotolla. Leikkaus tehdään nukutuksessa. Leikkaus edellyttää yöpymistä sairaalassa. Kasvojen kohotus alkaen 6500€.

  Lue lisää
 • Piilota

Rintojen korjaukset

 • Rintojen suurennus implantilla ↠
 • Rintojen suurennus on tavallisimpia plastiikkakirurgisia leikkauksia.  Vaikka implantti ja sen riittävän iso koko tuntuvat olevat kaikki kaikessa, tärkeintä on kuitenkin harkita koko ja malli, joka sopii omaan vartaloon ja minäkuvaan. Koon ja mallin arviointi tapahtuu aina vastaanotolla. Merkeistä suosituin lienee nykyisi, mutta myös muita turvallisia merkkejä on useita. Rintojen suurennus implantteineen alkaen 4500€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Rintojen kiristys ja muotoilu ↠
 • Rintojen kiristys ja muodon korjaus joko sellaisenaan, tai yhdessä implanttien asennuksen tai vaihdon kanssa, on suosittu toimenpide. Implantti antaa toivottua lisätukea rintaan, jolloin oma löystynyt rintarauhanen on kätevää räätälöidä implantin päälle. Tuloksena on usein kaunis ja luonnollisen mallinen rinta.  Rintojen kiristys ja muotoilu alkaen 4500€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Implanttien vaihto
  Implanttien vaihto ja rintojen muotoilu ↠
 • Potilaat haluavat usein ”päivittää”rintansa nykyhetken toiveita ja minäkuvaa vastaaviksi. Eri tyyppisetkapseliongelmat ja muotovirheet esim. imetyksen jälkeen ovat tavallinen syyhakeutua korjaukseen. Implantti voidaan joko suurentaa tai pienentää. Pienennyksenyhteydessä voidaan tarvita samalla rintojen kiristystä. Kyseessä onnukutusleikkaus, kotiin pääsee joko samana tai seuraavana päivänä. Implanttienvaihto alkaen 4500€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Rintojen pienennys ↠
 • Rintojen pienennysleikkaus eli on toimenpide, jonka avulla rintojen liian suurta kokoa pienennetään tarkoituksena päästä eroon painavien rintojen aiheuttamista vaivoista, kuten niska-hartiakivuista, ryhtivirheistä ja liikuntarajoituksista. Vaikeus löytää sopivia liivejä tai muuta mieleistä vaatetusta on myös usein leikkaukseen hakeutumisen syynä. Kyseessä on nukutusleikkaus. Yöpymistä klinikassa suositellaan. Rintojen pienennys alkaen 4800€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Implanttien poisto ↠
 • Oireettomia implantteja ei tarvitse poistaa tai vaihtaa merkistä riippumatta. Asia on toinen, mikäli implanteista aiheutuu oireita kuten kipua, implantit ovat kovettuneet, ne ovat aiheuttaneet rintoihin epäsymmetriaa tai rintojen malli on muuttunut epätyydyttäväksi. Myös huoli implanttien mahdollisesti aiheuttamista sairauksista saattaa olla poiston syy. Implanttien poiston yhteydessä tarkistetaan ja poistetaan mahdollinen kapseli. Leikkaus suositellaan tehtäväksi nukutuksessa, jos on aihetta epäillä kapselia. Kotiin pääsee parin tunnin kuluttua tukevan sidoksen kanssa. Ompeleita ei tarvitse poistaa. Implanttien poisto alkaen 3000€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Gynekomastia, miesten rintojen liikakasvu ↠
 • Miesten rintojen liikakasvu on yleinen kiusa eri ikäisillä miehillä. Kaiken ikäisillä se koetaan yleensä häiritsevänä, mutta erityisesti murrosikäisillä pojilla se saattaa olla elämää hankaloittava seikka. Asia voidaan korjata toimenpiteellä, jossa rinnan seutuun tehdään joko pelkkä rasvaimu, tai imu yhdistettynä rauhasen poistoon. Useimmiten käytetään nukutusta. Kotiin pääsee samana päivänä. Gynekomastialeikkaus alkaen 3000€..

  Lue lisää

 • Piilota

Vartalon korjaukset

 • Vatsan kiristys ja muotoilu, abdominoplastia ↠
 • Tarve vatsan kiristykseen ja muotoiluun voi esiintyä eri ikäisillä ja painoisilla henkilöillä. Tyypillisiä altistavia tekijöitä ovat toistuvat raskaudet, huomattava ylipaino ja erityisesti laihdutus ylipainon jälkeen. Ongelma voi olla yksinomaan roikkuvat tai paksut kudokset, mutta lihasperäiset syyt kannattaa selvittää ja hoitaa samalla. Kyseessä on nukutusleikkaus, jonka yhteydessä käytetään usein rasvaimua. Abdominoplastian hinta alkaen 4800€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Olkavarsien kiristys ↠
 • Löysät ja roikkuvat olkavarsien kudokset, kansankielellä ”allit”, ovat varsin tavallinen plastiikkakirurgisen konsultaation aihe. Perinnöllisyys on yksi tärkeä syy allien syntymiseen, mutta lihavuus ja erityisesti huomattava laihduttaminen voi johtaa häiritsevään olkavarsien roikkumiseen. Leikkaus tehdään yleensä nukutuksessa, ja kotiin pääsee samana päivänä. Olkavarsien kiristys alkaen 3000€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Intiimikirurgia ↠
 • Tavallisin intiimikirurginen toimenpide on pienten häpyhuulien liikakasvun, epäsymmetrisyyden tai vaurioitumisen korjaus ja siistiminen. Toimenpiteeseen voidaan tarvittaessa liittää muita toimenpiteitä, kuten klitoriksen hupun pienennys. Leikkaus voidaan tehdä paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa. Ompeleet sulavat itsestään. Intiimikirurgia alkaen 2000€.

  Lue lisää
 • Piilota

Suu- ja leukakirurgia

 • Vatsan kiristys ja muotoilu, abdominoplastia ↠
 • Maxillofakiaalikirurgia tarkoittaa kasvojen mittasuhteiden korjausta, käytännössä leukojen virheellisen kasvun aiheuttaman epäsuhdan korjausta. Tarkoituksena ei ole korjata ainoastaan purentaa, vaan samalla koko kasvoissa esiintyvä epätasapaino. Potilas ei välttämättä osaa yhdistää asioita leukoihin, vaan hakee korjausta suureen nenään, voimakkaisiin nenän pielen poimuihin tai ohueen ylähuuleen. Tyypillinen piirre on hymyillessä ylähuulen peittoon jäävät hampaat, mikä usein paljastaa keskikasvojen mittasuhteissa olevan virheen.

  Muutokset leukojen kasvussa tulevat tavallisimmin esiin murrosiän kasvun myötä. Niitä esiintyy aivan terveilläkin ihmisillä, mutta tyypillisimmin tiettyjen synnynnäisten häiriöiden, kuten huuli- ja suulakihalkioiden seurauksena.

  Toimenpiteet:
  Lue lisää
 • Piilota
 • Yläleuan siirtoleikkaus (Upper jaw surgery)
 • Alaleuan siirtoleikkaus (Lower jaw surgery)
 • Molempien leukojen siirtoleikkaus (Upper and lower jaw surgery)
 • Leuan kärjen muotoilu (Chin surgery)

Huuli-suulakihalkiokirurgia

 • Otsa, korrugatorit ja silmänurkat ↠
 • Huuli- ja suulakihalkiot ovat yleisimpiä synnynnäisiä rakennepoikkeamia. Ne voidaan jakaa kahteen pääryhmään: huulihalkioihin, joihin saattaa liittyä suulakihalkio, ja pelkkiin suulakihalkioihin. Ensiksi mainitut voivat olla tois- tai molemminpuolisia. Halkioiden vaikeusaste vaihtelee huomattavasti. Vaikeimpiin liittyy joskus huomattavaa luuston, pehmytkudosten ja nenän rakenteiden poikkeavuutta, minkä vuoksi lisätoimenpiteet voivat olla kasvukauden aikana tarpeen. Lievimmissä halkiotapauksissa hoidon tarve on vähäinen.

  Toimenpiteet:
  Lue lisää
 • Piilota
 • Huulen ja suulaen korjausleikkaukset
 • Puheen parannusleikkaus
 • Luunsiirtoleikkaus halkiokohtaan
 • Nenäleikkaus
 • Leukojen korjausleikkaukset
 • Muut jälkikorjaukset

Botuliinihoidot

 • Otsa, korrugatorit ja silmänurkat ↠
 • Botuliinihoitoja käytetään esteettisissä tarkoituksissa yleensä kasvojen liiallisen lihasaktiviteetin laukaisemiseen paikallisesti. Tämä johtaa ryppyjen vähentymiseen tai häviämiseen hoidetulla alueella. Tarkoitus ei ole tehdä kasvoista täysin ilmeettömiä, vaan rauhoittaa mimiikkaa ja aikaansaada levollinen piristynyt vaikutelma. Botuliinihoito alkaen 240€.

  Lue lisää
 • Piilota

OTA YHTEYTTÄ

Vastaanotot

Katajanokka

Kruunuvuorenkatu 2 B 52. 3krs.
00100, Helsinki

Katso kartalta

Kamppi

Annankatu 32, 00100 Helsinki

Katso kartalta

kotka, viro

Kotka Erahaigla, Viro

Katso kartalta

Yhteydenottopyynnöt

Ota yhteyttä sähköpostitse jyri.hukki@academic.fi. tai jätä viesti tai soittopyyntö alla tai olevan lomakkeen kautta
Kiitos! Viestisi on vastaanotettu.
OOPS! Jotain meni vikaan.