Rintojen suurennus implantilla


Milloin rintaleikkaus?

Leikkaus suunnitellaan aina plastiikkakirurgin kanssa huomioiden asiakkaan toiveet, yksilölliset tarpeet sekä eri vaihtoehdot. Edellytyksenä on, että rintojen kehitys on päättynyt ja asiakas on täysi-ikäinen. Lasten saantiin ja imetykseen leikkaus ei vaikuta, mutta mikäli raskaushaaveet ovat lähitulevaisuudessa, niistä kannattaa kirurgille suunnittelukäynnillä mainita. Jos suunnittelet raskautta pikapuoliin, kannattaa odottaa leikkaukseen tuloa imetyksen jälkeen. Raskauden tai imetyksen aikana ei leikkausta kannata suorittaa. Imetyksen jälkeen on hyvä odottaa useampi kuukausi ennen implanttien asennusta.

Toimenpiteen suunnittelu

Tarkka suunnittelu oikean implantin koon ja mallin valitsemiseksi on tärkeää. Suunnittelussa arvioidaan alkuun potilaan omat mitat kuten pituus, paino, rinnanympärys, rintojen ja nännien mitat ja sijainti sekä mahdolliset epäsymmetriat ja rasvakudoksen paksuus. Imettäminen muuttaa rintoja, ja urheiluharrastuksilla on usein merkitystä suunnittelussa. Rintakudoksen ja lihasten rakenne vaikuttaa siihen, mihin implantti asennetaan. Implanttien oikeaa kokoa ei voi luotettavasti arvioida vertailemalla ennen-jälkeen -kuvia netissä, koska lähes aina kaikki yllämainitut tiedot puuttuvat. Mikäli rinnoissa on alun alkaen epäsymmetriaa muodon tai koon suhteen, saatetaan tarvita myös lisätoimenpiteitä hyvän tuloksen aikaansaamiseksi. Myös rintakehän poikkeavuudet voivat vaikuttaa lopputulokseen. Implantit voidaan valita eri kokoisiksi, mutta muotoeroavaisuuksia ei pelkällä implantilla saa korjattua. Tästä on hyvä keskustella etukäteen lääkärin kanssa. Vastaanottokäynti on välttämätöntä, ja siihen kannattaa käyttää aikaa. Saman aikainen rintojen kohotusleikkaus on tarpeen niille, joilla rinnat implantista huolimatta tarvitsevat kaipaavat lisää ryhtiä tai muotoilua. Implantin asentaminen ja rintojen kiristys/muotoilu tehdään usein samassa leikkauksessa parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi (katso rintojen kiristys).

Valmistautuminen leikkaukseen

Hyvä terveys ja ravitsemustila nopeuttavat leikkauksesta toipumisessa. Ruokavalio kannattaa pitää ravintopitoisena ja monipuolisena. Vitamiinilisiä saa käyttää, mutta omega-3 -valmisteet sekä kalaöljykapselit pitäisi jättää tauolle 4 viikkoa ennen leikkausta, samoin muut veren hyytymiseen vaikuttavat tuotteet ja lääkeaineet.

Tupakointi heikentää haavan paranemista ja olisikin hyvä, jos tupakoinnin voisi tauottaa tai lopettaa kuukausi ennen leikkausta.  Leikkauspäivänä on oltava vähintään 6 tuntia syömättä ja juomatta ennen leikkausta.

Toimenpide

Leikkaus tehdään nukutuksessa. Leikkaushaava tehdään tavallisimmin rinnan alle poimun seutuun mahdollisimman lyhyenä. Implantti voidaan laittaa eri ”taskuihin”, lihaksen päälle tai alle tai osin kumpaankin. Näistä keskustelaan suunnitteluvaiheessa. Leikkauksen jälkeen laitetaan tukevat sidokset tai rintaliivit. Leikkauksen yhteydessä käytetään antibioottia sekä suonen sisäisesti että myös implanttionteloon kapseliongelmien minimoimiseksi.

Toimenpiteen jälkeen

Toimenpide on päiväkirurginen. Leikkauksen jälkeen olet muutaman tunnin heräämöhoitajamme seurannassa, jonka jälkeen pääset kotiin. Rintojen suurennusleikkauksen jälkeen käytettävät tukiliivit puetaan päälle jo leikkaussalissa. Liivejä pidetään ympäri vuorokauden 4 viikkoa ellei plastiikkakirurgi toisin määrää. Kotiin pääsee samana päivänä saattajan kanssa. Rintojen suurennusleikkauksen jälkeen kipua saattaa esiintyä etenkin käytettäessä rintalihaksia. Tästä syystä autolla ajoa ei voida suositella välittömästi toimenpiteen jälkeen. Leikkauksen jälkeiseen kipuun tehoaa hyvin lääkärin määräämät särkylääkkeet. Suihkuun saa mennä leikkausta seuraavana päivänä. 


Toipuminen

Rintojen suurennusleikkauksen jälkeen sairasloman tarve työstä riippuen on 1–2 viikkoa.

Fyysinen ponnistelu ja urheilu on kielletty rintojen suurennusleikkauksen jälkeen 4 viikon ajan. Liikuntalajeja, joissa rinnat pääsevät liikkumaan (esim. juoksu), sekä rintalihasten treenaamista tulee varoa 6–8 viikon ajan.


Jälkitarkastus ja seuranta

Jälkikontrolli on viikon kuluttua rintojen suurennusleikkauksesta leikanneen plastiikkakirurgin vastaanotolla. Jatkokontrollit ovat 3-6 kk kuluttua ja vuoden kohdalla leikkauksesta, tai tarpeen mukaan. Ompeleet sulavat itsestään, niitä ei tarvitse poistaa. Rinnoissa saattaa esiintyä turvotusta ja mustelmaa 2-3 viikon ajan. Rinnat ovat suurennusleikkauksen jälkeen normaaleja rintoja vastaavat tai hieman normaaleja rintoja kiinteämmät. Rintojen lopullinen muoto on nähtävissä 3-6 kuukauden kuluttua. 


Leikkauksen hinta alkaen

Lääkärikeskus Aava: 7800€

Kotka Erahaigla 4500€Tietoa toimenpiteistä ja hinnoista

Yksittaisten toimenpiteiden alta löydät lisätietoja ja alkaen hinnat. Hintaan vaikuttaa se, suoritetaanko leikkaus Helsingissä vai Tallinnassa. Lisäksi hinta riippuu siitä, tehdäänkö samalla muita lisätoimenpiteitä. Paikallispuudutus on nukutusta edullisempi vaihtoehto, mutta soveltuu vain tiettyihin toimenpiteisiin. Tästä syystä tarkkojen hintatietojen antaminen potilasta näkemättä voi olla vaikeaa. Ota yhteyttä ja keskustele asiastasi. Vastaanotolla asiat viimeistään selviävät.

Tarvitsetko lainaa leikkausta varten?

Ota yhteys Resurs bankiin Aavan nettisivujen kautta (Aava.fi).
www.aava.fi/maksutavat
Tiesitkö, että voit saada Resurs bankista laina myös ulkomailla tehtävään leikkaukseen?

Silmäluomet ja kasvot

 • Yläluomileikkaus ↠
 • Yläluomileikkaus on plastiikkakirurgisista leikkauksista yleisin. Leikkaus tehdään paikallispuudutuksessa ja päiväkirurgisesti. Toimenpide kestää alle tunnin, lepohuoneessa ollaan pari tuntia jälkeenpäin. Ompeleet poistetaan viikon kuluttua. Yläluomileikkauksen hinta alkaen 1400€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Alaluomileikkaus ↠
 • Alaluomileikkaukseen ei pidä hakeutua vähäpätöisestä syystä, koska leikkaukseen voi liittyä ei-toivottuja seuraamuksia. Leikkaus voidaan tehdä tarkoituksena poistaa liikaa rasvapullotusta tai roikkuvaa ihoa ja sillä voidaan kiristää luomen tukirakenteita. Se on leikkauksena yläluomileikkausta vaativampi, ja myös paraneminen vie pitempään. Alaluomileikkauksen hinta alkaen 2400€.

  Lue lisää

 • Piilota
 • Lip lift eli buffaloplastia ↠
 • Toimenpiteellä tarkoitetaan liian pitkän ja ylähampaita peittävän ylähuulen lyhentämistä sopivaan mittaan. Ylähuulen piteneminen voi johtua iästä,  täyteaineista tai perinnöllisyydestä. Suunnittelussa on tärkeää arvioida hampaiden näkyvyys (dental show) sekä hymylinja (smile line). Leikkaus tehdään joko paikallispuudutuksessa tai pienessä nukutuksessa, ja kotiin pääsee parin tunnin päästä. Ompeleet poistetaan viikon kuluttua. Lip lift alkaen 2000€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Otsan kohotus ↠
 • Yläluomien löysyys, johon liittyy kulmakarvojen mataluus, voi osaltaan johtua myös otsan ihon löystymisestä. Tällöin pelkkä yläluomileikkaus ei aina riitä. Joskus onkin tarpeen harkita löystyneen otsan ihon kiristystä samassa yhteydessä. Tämä aikaansaa otsalle ja kulmakarvoihin laajemman muutoksen, jota ei voida saavuttaa pelkällä yläluomileikkauksella. Leikkaus tehdään nukutuksessa ns. avoimena leikkauksena, jolloin leikkaushaava jää hiusten sisään tai hiusrajaan. Myös voidaan käyttää tähystystä. Samassa yhteydessä tehdään usein myös yläluomileikkaus. Kotiutus yleensä samana päivänä. Otsan kohotus alkaen 3500€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Kasvojen kohotus ↠
 • Kasvojen kohotus on käsite, joka pitää sisällään useita eri osa-alueita ja toimintatapoja. Useimmiten sillä tarkoitetaan kasvojen kiristystä poskista alaspäin johon tyypillisesti liitetään kaulan helttojen kiristys. Menetelmiä on useita, ja valinta harkitaan vastaanotolla. Leikkaus tehdään nukutuksessa. Leikkaus edellyttää yöpymistä sairaalassa. Kasvojen kohotus alkaen 6500€.

  Lue lisää
 • Piilota

Rintojen korjaukset

 • Rintojen suurennus implantilla ↠
 • Rintojen suurennus on tavallisimpia plastiikkakirurgisia leikkauksia.  Vaikka implantti ja sen riittävän iso koko tuntuvat olevat kaikki kaikessa, tärkeintä on kuitenkin harkita koko ja malli, joka sopii omaan vartaloon ja minäkuvaan. Koon ja mallin arviointi tapahtuu aina vastaanotolla. Merkeistä suosituin lienee nykyisi, mutta myös muita turvallisia merkkejä on useita. Rintojen suurennus implantteineen alkaen 4500€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Rintojen kiristys ja muotoilu ↠
 • Rintojen kiristys ja muodon korjaus joko sellaisenaan, tai yhdessä implanttien asennuksen tai vaihdon kanssa, on suosittu toimenpide. Implantti antaa toivottua lisätukea rintaan, jolloin oma löystynyt rintarauhanen on kätevää räätälöidä implantin päälle. Tuloksena on usein kaunis ja luonnollisen mallinen rinta.  Rintojen kiristys ja muotoilu alkaen 4500€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Implanttien vaihto
  Implanttien vaihto ja rintojen muotoilu ↠
 • Potilaat haluavat usein ”päivittää”rintansa nykyhetken toiveita ja minäkuvaa vastaaviksi. Eri tyyppisetkapseliongelmat ja muotovirheet esim. imetyksen jälkeen ovat tavallinen syyhakeutua korjaukseen. Implantti voidaan joko suurentaa tai pienentää. Pienennyksenyhteydessä voidaan tarvita samalla rintojen kiristystä. Kyseessä onnukutusleikkaus, kotiin pääsee joko samana tai seuraavana päivänä. Implanttienvaihto alkaen 4500€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Rintojen pienennys ↠
 • Rintojen pienennysleikkaus eli on toimenpide, jonka avulla rintojen liian suurta kokoa pienennetään tarkoituksena päästä eroon painavien rintojen aiheuttamista vaivoista, kuten niska-hartiakivuista, ryhtivirheistä ja liikuntarajoituksista. Vaikeus löytää sopivia liivejä tai muuta mieleistä vaatetusta on myös usein leikkaukseen hakeutumisen syynä. Kyseessä on nukutusleikkaus. Yöpymistä klinikassa suositellaan. Rintojen pienennys alkaen 4800€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Implanttien poisto ↠
 • Oireettomia implantteja ei tarvitse poistaa tai vaihtaa merkistä riippumatta. Asia on toinen, mikäli implanteista aiheutuu oireita kuten kipua, implantit ovat kovettuneet, ne ovat aiheuttaneet rintoihin epäsymmetriaa tai rintojen malli on muuttunut epätyydyttäväksi. Myös huoli implanttien mahdollisesti aiheuttamista sairauksista saattaa olla poiston syy. Implanttien poiston yhteydessä tarkistetaan ja poistetaan mahdollinen kapseli. Leikkaus suositellaan tehtäväksi nukutuksessa, jos on aihetta epäillä kapselia. Kotiin pääsee parin tunnin kuluttua tukevan sidoksen kanssa. Ompeleita ei tarvitse poistaa. Implanttien poisto alkaen 3000€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Gynekomastia, miesten rintojen liikakasvu ↠
 • Miesten rintojen liikakasvu on yleinen kiusa eri ikäisillä miehillä. Kaiken ikäisillä se koetaan yleensä häiritsevänä, mutta erityisesti murrosikäisillä pojilla se saattaa olla elämää hankaloittava seikka. Asia voidaan korjata toimenpiteellä, jossa rinnan seutuun tehdään joko pelkkä rasvaimu, tai imu yhdistettynä rauhasen poistoon. Useimmiten käytetään nukutusta. Kotiin pääsee samana päivänä. Gynekomastialeikkaus alkaen 3000€..

  Lue lisää

 • Piilota

Vartalon korjaukset

 • Vatsan kiristys ja muotoilu, abdominoplastia ↠
 • Tarve vatsan kiristykseen ja muotoiluun voi esiintyä eri ikäisillä ja painoisilla henkilöillä. Tyypillisiä altistavia tekijöitä ovat toistuvat raskaudet, huomattava ylipaino ja erityisesti laihdutus ylipainon jälkeen. Ongelma voi olla yksinomaan roikkuvat tai paksut kudokset, mutta lihasperäiset syyt kannattaa selvittää ja hoitaa samalla. Kyseessä on nukutusleikkaus, jonka yhteydessä käytetään usein rasvaimua. Abdominoplastian hinta alkaen 4800€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Olkavarsien kiristys ↠
 • Löysät ja roikkuvat olkavarsien kudokset, kansankielellä ”allit”, ovat varsin tavallinen plastiikkakirurgisen konsultaation aihe. Perinnöllisyys on yksi tärkeä syy allien syntymiseen, mutta lihavuus ja erityisesti huomattava laihduttaminen voi johtaa häiritsevään olkavarsien roikkumiseen. Leikkaus tehdään yleensä nukutuksessa, ja kotiin pääsee samana päivänä. Olkavarsien kiristys alkaen 3000€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Intiimikirurgia ↠
 • Tavallisin intiimikirurginen toimenpide on pienten häpyhuulien liikakasvun, epäsymmetrisyyden tai vaurioitumisen korjaus ja siistiminen. Toimenpiteeseen voidaan tarvittaessa liittää muita toimenpiteitä, kuten klitoriksen hupun pienennys. Leikkaus voidaan tehdä paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa. Ompeleet sulavat itsestään. Intiimikirurgia alkaen 2000€.

  Lue lisää
 • Piilota

Botuliinihoidot

 • Otsa, korrugatorit ja silmänurkat ↠
 • Botuliinihoitoja käytetään esteettisissä tarkoituksissa yleensä kasvojen liiallisen lihasaktiviteetin laukaisemiseen paikallisesti. Tämä johtaa ryppyjen vähentymiseen tai häviämiseen hoidetulla alueella. Tarkoitus ei ole tehdä kasvoista täysin ilmeettömiä, vaan rauhoittaa mimiikkaa ja aikaansaada levollinen piristynyt vaikutelma. Botuliinihoito alkaen 240€.

  Lue lisää
 • Piilota

OTA YHTEYTTÄ

Vastaanotot

Katajanokka

Kruunuvuorenkatu 2 B 52. 3krs.
00100, Helsinki

Katso kartalta

Kamppi

Annankatu 32, 00100 Helsinki

Katso kartalta

kotka, viro

Kotka Erahaigla, Viro

Katso kartalta

Yhteydenottopyynnöt

Ota yhteyttä sähköpostitse jyri.hukki@academic.fi. tai jätä viesti tai soittopyyntö alla tai olevan lomakkeen kautta
Kiitos! Viestisi on vastaanotettu.
OOPS! Jotain meni vikaan.