Kasvojen kohotus on käsite joka pitää sisällään useita eri osa-alueita ja toimintatapoja. Useimmiten sillä tarkoitetaan kasvojen kiristystä poskista alaspäin johon tyypillisesti liitetään kaulan helttojen kiristys. Menetelmiä on useita, ja valinta harkitaan vastaanotolla. Leikkaus tehdään nukutuksessa. Kustannus alkaen 6500 €. Leikkaus edellyttää yöpymistä sairaalassa. 


Kasvojen kohotus, face lift

Kasvojen kohotus (arkikielessä face lift) on käsite joka pitää sisällään useita eri osa-alueita ja toimintatapoja. Useimmiten sillä ymmärretään kasvojen kiristystä poskista alaspäin johon tyypillisesti liitetään kaulan helttojen kiristys. Face lift –leikkaus ei tarkoita yhtä leikkausmenetelmää, joka sopii kaikille. Se on valikoima erilaisia menetelmiä, joita käytetään yhdessä tai erikseen aina sen mukaan, minkä tyyppinen potilas on kyseessä.

 

Kenelle sopii?

Viimeistään  50 vuoden iässä alkaa itse kullekin meistä ilmaantua löysyyttä kasvoille. Tavanomaisten pikkumuutosten ohella löysyys ilmenee usein noin 5 cm leuan kärjen molemmin puolin esiintyvinä ”hamsteripusseina”. Alle 50-vuotiailla näitä esiintyy vain harvoin. Pussit ovat seurausta poskien seudun kudosten löystymisestä ja ihon alaisen rasvakudoksen vähenemisestä.  Valuessaan alaspäin kudokset samalla vaikuttavat suupieliin, ja saattavat luoda vaikutelman ”happamasta ilmeestä”.  Tämä onkin usein vastaanotolla esille tuleva termi.  Muina tyypillisinä muutoksina tavataan kaulan löysyyttä, mikä saattaa ilmetä leuan alta alaspäin suuntautuvina parillisina löysinä poimuina.  


Leikkauksen suunnittelu

Kullekin potilaalle parhaiten soveltuva vaihtoehto, tai eri vaihtoehtojen yhdistelmä, harkitaan vastaanotolla.  Niin sanottu perusleikkaus eli alakasvojen (ja kaulan) kiristys sopii useimmille. Tähän voidaan tarvittaessa liittää muita toimenpiteitä, kuten keskikasvojen kohotus, otsan kohotus, silmäluomileikkaus tai rasvansiirto.  Eri vaihtoehdoista keskustellaan leikkaavan lääkärin kanssa vastaanotolla. Arvet voivat sijaita eri paikoissa, ja niistä on hyvä puhua jo etukäteen. 


Valmistautuminen toimenpiteeseen

Hyvä kunto ja ravitsemustila nopeuttavat leikkauksesta toipumisessa. Ruokavalio kannattaa pitää ravintopitoisena ja monipuolisena. Vitamiinilisiä saa käyttää, mutta omega-3 -valmisteet sekä kalaöljykapselit tulee jättää tauolle 4 viikkoa ennen leikkausta. Myös muista lääkkeistä on syytä tehdä selkoa lääkärille. Tupakointi heikentää haavan paranemista. Kasvojen kohotusleikkauksessa tupakoinnin aiheuttama paranemisriski on niin merkittävä, että tupakoivalla leikkaus voidaan joutua siirtämään. Tupakointi on voitava tauottaa tai lopettaa hyvissä ajoin ennen toimenpidettä.


Toimenpiteen kulku

Leikkaus tehdään nukutuksessa. Tavanomaisessa kasvojen kohotuksessa, alakasvojen ja kaulan kiristyksessä, leikkaushaava kiertää korvapoimut etukautta, ja jatkuu korvan taakse hiusrajaan. Korvan yläpuolelta haava voi jatkua ylös päänahassa, mikäli tavoitteena on samalla kiristää ohimoseutua ja otsaa. Kaulan helttojen korjaus saattaa tarvita pienen lisähaavan leuan kärjen alle näkymättömiin. Keskikasvokohotuksessa arpi myötäilee alaluomen ripsien linjaa. Leikkauksen kesto on 3 tunnista eteenpäin riippuen siitä, mitä toimenpiteitä tehdään.


Toimenpiteen jälkeen 

Leikkauksen jälkeen kasvoilla pidetään tukevaa sidosta, ja alkuvaiheessa leikkausaluetta viilennetään koneellisesti tai kylmäpusseilla. Nykyään ei ole enää yleisenä tapana pitää paksua sidosta useita päiviä, vaan sidokset vaihdetaan kevyempään tarramaskiin jo 1-2 päivän kuluttua leikkauksesta. Kotiutuksen jälkeen potilas voi itse poistaa maskin väliaikaisesti suihkussa käyntiä ja tukan pesua varten. Suihku parantaa vointia ja on hyväksi myös haavan paranemiselle. 


Arpien paranemiselle kasvojen kohotuksen jälkeen on tyypillistä, että korvan edessä olevat arvet paranevat huomattavasti nopeammin ja paremmin kuin korvan takana tai hiusten seassa olevat. Punoitus korvan edessä vaalenee yleensä jo muutamissa viikoissa, kun taas korvien takana (jossa arvet on helppo  peittää) punoitus kestää selvästi pitempään. Korvan edessä on tyypillisesti tunnottomuutta, joka paranee puolen vuoden aikana.


Jälkitarkastus

Jälkitarkastus on tärkeä osa kasvojen kohotusta. Ensimmäinen kontrolli on ompeleiden poiston yhteydessä noin viikon kuluttua leikkauksesta, ja tämän jälkeen sovitusti, yleensä 

1-3kk sisällä. Paranemista on hyvä seurata, ja myös siihen liittyvistä huolen aiheesta on hyvä ilmoittaa hoitavalle kirurgille.  Tällainen syy voi olla esimerkiksi ihonalainen sulava ommel, joka tulee esiin ihon läpi, ja aiheuttaa pienen paikallisen finnimäisen tulehduksen. Ommel on tällöin hyvä poistaa, jotta tulehdus ei pahene.Esimerkkejä toimenpiteistä ja hinnoista

Yksittaisten toimenpiteiden alta löydät lisätietoja ja alkaen hinnat. Hintaan vaikuttaa se, suoritetaanko leikkaus Helsingissä vai Tallinnassa. Lisäksi hinta riippuu siitä, tehdäänkö samalla muita lisätoimenpiteitä. Paikallispuudutus on nukutusta edullisempi vaihtoehto, mutta soveltuu vain tiettyihin toimenpiteisiin. Tästä syystä tarkkojen hintatietojen antaminen potilasta näkemättä voi olla vaikeaa. Ota yhteyttä ja keskustele asiastasi. Vastaanotolla asiat viimeistään selviävät.

Tarvitsetko lainaa leikkausta varten?

Ota yhteys Resurs bankiin Aavan nettisivujen kautta (Aava.fi).
www.aava.fi/maksutavat
Tiesitkö, että voit saada Resurs bankista laina myös ulkomailla tehtävään leikkaukseen?

Silmäluomet ja kasvot

 • Yläluomileikkaus ↠
 • Yläluomileikkaus on plastiikkakirurgisista leikkauksista yleisin. Leikkaus tehdään paikallispuudutuksessa ja päiväkirurgisesti. Toimenpide kestää alle tunnin, lepohuoneessa ollaan pari tuntia jälkeenpäin. Ompeleet poistetaan viikon kuluttua. Yläluomileikkauksen hinta alkaen  1190 €.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Alaluomileikkaus ↠
 • Alaluomileikkaukseen ei pidä hakeutua vähäpätöisestä syystä, koska leikkaukseen voi liittyä ei-toivottuja seuraamuksia. Leikkaus voidaan tehdä tarkoituksena poistaa liikaa rasvapullotusta tai roikkuvaa ihoa ja sillä voidaan kiristää luomen tukirakenteita. Se on leikkauksena yläluomileikkausta vaativampi, ja myös paraneminen vie pitempään. Kustannus alkaen 2400 €.

  Lue lisää

 • Piillota
 • Lip lift eli buffaloplastia ↠
 • Toimenpiteellä tarkoitetaan liian pitkän ja ylähampaita peittävän ylähuulen lyhentämistä sopivaan mittaan. Ylähuulen piteneminen voi johtua iästä,  täyteaineista tai perinnöllisyydestä. Suunnittelussa on tärkeää arvioida hampaiden näkyvyys (dental show) sekä hymylinja (smile line). Leikkaus tehdään joko paikallispuudutuksessa tai pienessä nukutuksessa, ja kotiin pääsee parin tunnin päästä. Ompeleet poistetaan viikon kuluttua. Hinta alkaen 1900 €.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Otsan kohotus ↠
 • Yläluomien löysyys, johon liittyy kulmakarvojen mataluus, voi osaltaan johtua myös otsan löystymisestä. Tällöin pelkkä yläluomileikkaus ei aina riitä. Joskus onkin tarpeen harkita löystyneen otsan kiristystä samassa yhteydessä. Tämä aikaansaa otsalle ja kulmakarvoihin laajemman muutoksen, jota ei voida saavuttaa pelkällä yläluomileikkauksella. Leikkaus tehdään nukutuksessa ns. avoimena leikkauksena, jolloin leikkaushaava jää hiusten sisään tai hiusrajaan. Myös voidaan käyttää tähystystä. Samassa yhteydessä tehdään usein myös yläluomileikkaus. Kotiutus samana päivänä. Kustannus alkaen 3800 €.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Kasvojen kohotus ↠
 • Kasvojen kohotus on käsite joka pitää sisällään useita eri osa-alueita ja toimintatapoja. Useimmiten sillä tarkoitetaan kasvojen kiristystä poskista alaspäin johon tyypillisesti liitetään kaulan helttojen kiristys. Menetelmiä on useita, ja valinta harkitaan vastaanotolla. Leikkaus tehdään nukutuksessa. Kustannus alkaen 6500 €. Leikkaus edellyttää yöpymistä sairaalassa.

  Lue lisää
 • Piilota

RINTOJEN KORJAUKSET

 • Rintojen suurennus implantilla ↠
 • Rintojen suurennus on tavallisimpia plastiikkakirurgisia leikkauksia, joka voidaan tehdä kaiken ikäisille aikuisille potilaille. Vaikka implantti ja sen riittävän iso koko tuntuvat olevat kaikki kaikessa, tärkeintä on kuitenkin harkita koko ja malli, joka sopii omaan vartaloon ja minäkuvaan. Koon ja mallin arviointi tapahtuu aina vastaanotolla. Merkeistä yksi suosituin on nykyisin Motiva, mutta myös muita turvallisia merkkejä on useita. Kustannus nukutuksessa on alkaen 4500 € implantteineen.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Rintojen kiristys ja muotoilu implantin kanssa ↠
 • Rintojen kiristys ja muodon korjaus joko sellaisenaan, tai yhdessä implanttien laiton tai vaihdon kanssa, on suosittu toimenpide. Implantti antaa toivottua lisätukea rintaan, jolloin oma löystynyt rintarauhanen on kätevää räätälöidä implantin päälle. Tuloksena on usein kaunis ja luonnollisen mallinen rinta.  Lue lisää. Kustannus alkaen 3800 €.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Rintojen pienennys ↠
 • Rintojen pienennysleikkaus eli on toimenpide, jonka avulla rintojen liian suurta kokoa pienennetään tarkoituksena päästä eroon painavien rintojen aiheuttamista vaivoista, kuten niska-hartiakivuista, ryhtivirheistä ja liikuntarajoituksista. Vaikeus löytää sopivia liivejä tai muuta mieleistä vaatetusta on myös usein leikkaukseen hakeutumisen syynä. Kyseessä on nukutusleikkaus. Yöpymistä klinikassa suositellaan. Kustannus alkaen 3800 €.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Implanttien poisto ↠
 • Oireettomia implantteja ei tarvitse poistaa tai vaihtaa merkistä riippumatta. Asia on toinen, mikäli implanteista aiheutuu oireita, implantit ovat kovettuneet, ne ovat aiheuttaneet rintoihin epäsymmetriaa tai rintojen malli on muuttunut epätyydyttäväksi. Poiston yhteydessä tarkistetaan ja poistetaan mahdollinen kapseli. Leikkaus suositellaan tehtäväksi nukutuksessa, jos on aihetta epäillä kapselia. Kotiin pääsee parin tunnin kuluttua tukevan sidoksen kanssa. Ompeleita ei tarvitse poistaa. Kustannus alkaen 1800€.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Gynekomastia, miesten rintojen liikakasvu ↠
 • Miesten rintojen liikakasvu on yleinen kiusa eri ikäisillä miehillä. Kaiken ikäisillä se koetaan yleensä häiritsevänä, mutta erityisesti murrosikäisillä pojilla se saattaa olla elämää hankaloittava seikka. Asia voidaan korjata toimenpiteellä, jossa rinnan seutuun tehdään joko pelkkä rasvaimu, tai imu yhdistettynä rauhasen poistoon. Useimmiten käytetään nukutusta. Kotiin pääsee samana päivänä. Kustannusarvio alkaen 2500 €.

  Lue lisää

 • Piilota

VARTALON KORJAUKSET

 • Vatsan kiristys ja muotoilu,  abdominoplastiaiden korjaus ↠
 • Tarve vatsan kiristykseen ja muotoiluun voi esiintyä eri ikäisillä ja painoisilla henkilöillä. Tyypillisiä altistavia tekijöitä ovat toistuvat raskaudet, huomattava ylipaino ja erityisesti laihdutus ylipainon jälkeen. Ongelma voi olla yksinomaan roikkuvat tai paksut kudokset, mutta lihasperäiset syyt kannattaa selvittää ja hoitaa samalla. Kyseessä on nukutusleikkaus, jonka yhteydessä käytetään usein rasvaimua. Kustannus alkaen.

  Lue lisää
 • Piilota
 • Olkavarsien kiristys ↠
 • Löysät ja roikkuvat olkavarsien kudokset, kansankielellä ”allit”, ovat varsin tavallinen plastiikkakirurgisen konsultaation aihe. Perinnöllisyys on yksi tärkeä syy allien syntymiseen, mutta lihavuus ja erityisesti huomattava laihduttaminen voi johtaa häiritsevään olkavarsien roikkumiseen. Leikkaus tehdään yleensä nukutuksessa, ja kotiin pääsee samana päivänä. Kustannus alkaen 2500 €.

  Lue lisää
 • Piilota

BOTULIINIHOIDOT

 • Otsa, korrugatorit ja silmänurkat ↠
 • Botuliinihoitoja käytetään esteettisissä tarkoituksissa yleensä kasvojen liiallisen lihasaktiviteetin laukaisemiseen paikallisesti. Tämä johtaa ryppyjen vähentymiseen tai häviämiseen hoidetulla alueella. Tarkoitus ei ole tehdä kasvoista täysin ilmeettömiä, vaan rauhoittaa mimiikkaa ja aikaansaada levollinen piristynyt vaikutelma.

  Lue lisää
 • Piilota

OTA YHTEYTTÄ

VASTAANOTOT 

Aava

📍Annankatu 32, 00100 Helsinki

Academic Plastic Surgery📍
Kruunuvuorenkatu 2 B 52
(Katajanokka). 3. kerros.

Christinas Clinic Helsinki
📍Mannerheimintie 62, katutaso


Ota yhteyttä sähköpostitse info@academic.fi tai jätä viesti alla olevan lomakkeen kautta
Kiitos! Viestisi on vastaanotettu.
OOPS! Jotain meni vikaan.